|
Sandomierskie
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
anathema666

|
Wysłany: Wto Cze 21, 2005 9:56 pm Temat postu: Knajpy, bary, puby... |
|
|
MoĹźe to nie ten dziaĹ, ale lepszego miejsca nie znalazĹem.
A co do samego topicu.
Moim zdaniem brakuje w Sandomierzu lokalĂłw na "jakimĹ poziomie". Do niedawna byĹo tylko "Lapidarium", ktĂłre teraz obniĹźyĹo doĹÄ znacznie loty. Po zmianie wĹaĹcicieli niezgorzej prezentuje siÄ Kordegarda. Ale poza tym nie ma nic:
- Kasztelanka z wystrojem z lat 60-tych,
- CiĹźemka gdzie nic siÄ wieczorami nie dzieje,
- Retro - szkoda sĹĂłw,
- Coctajl - teĹź raczej nie szokuje wystrojem, nastrojem itd,
- Hill - teĹź nic ciekawego.
- Flisak - pĂłki nie wyremontujÄ
, a nie zapowiada siÄ na to zbyt szybko, to nie ma co tam chodziÄ.
Wychodzi na to, Ĺźe atrakcyjnych miejsc na wyjĹcie wieczorem/popoĹudniu tutaj za wiele nie znajdziesz. Brakuje lokalu gdzie moĹźna pĂłjĹÄ po pracy, szkole itd. CzegoĹ na styl sali z muzykÄ
, bilardem i barem oczywiĹcie. Ale nie jakiegoĹ "elo mĹodzieĹźowego" miejsca na imprezy, tylko jakiegoĹ "kultruralnego" miejsca.
Poza tym nie ma u nas, za czym osobiĹcie nie tÄskniÄ, dyskoteki. TroszkÄ dziwne, Ĺźe w doĹÄ duĹźym mieĹcie nie ma ani jednej (nie liczÄ Goldenu, bo to chyba nie dyskoteka?). |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marcin25
|
Wysłany: Wto Cze 21, 2005 10:01 pm Temat postu: |
|
|
Zapomniales o w miare kulturalnym Oscarze Ja tam lubie chodzic bo jest w miare spokojnie i ladnie. A co do dyskoteki to jak juz kiedys pisalem jest szansa ze wkrotce cos powstanie, a na razie musi wystarczyc nam Golden |
|
Powrót do góry |
|
 |
anathema666

|
Wysłany: Wto Cze 21, 2005 10:10 pm Temat postu: |
|
|
No tak, jeszcze Oscar.
MajÄ
caĹkiem niezĹe Ĺledzie i saĹatki - czasem zamawiam na jakieĹ imprezy
WystrĂłj, muzyka, ten piÄkny balkon z namiotem - mi osobiĹcie nie przypada to do gustu. Tyle, Ĺźe ja nie chodzÄ na dyskoteki - chodziĹo mi raczej o tzw. mĹodzieĹź
A co do majÄ
cej powstaÄ dyskoteki to ktĂłre miejsce masz na myĹli...
OkrÄ
glak? |
|
Powrót do góry |
|
 |
monikas1976

|
Wysłany: Wto Cze 21, 2005 10:18 pm Temat postu: |
|
|
A ja ostatnio byĹam Ĺwiadkiem rozmowy na StarĂłwce. Grupa turystĂłw byĹa niezadowolona bo o godzinie 14 nie mieli gdzie zjeĹÄ jakiegoĹ normalnego, i w przystÄpnej cenie obiadu. Chyba przeszli juĹź wszystkie lokale bo spotkaĹam ich koĹo biblioteki i wszystko wskazywaĹo, Ĺźe opuszczajÄ
StarĂłwkÄ. ZastanawiaĹam siÄ czy rzeczywiĹcie nie byĹo gdzie zjeĹÄ? PrzecieĹź na Mariackiej barek u Jakuba (chyba tak siÄ nazywa) nie jest taki drogi. |
|
Powrót do góry |
|
 |
anathema666

|
Wysłany: Wto Cze 21, 2005 10:26 pm Temat postu: |
|
|
Nie Ĺadnie tak podsĹuchiwaÄ ;)
A to dziwne, Ĺźe nie znaleĹşli. O ile 30-tka, a szczegĂłlnie 30-tka uchodzÄ
za doĹÄ drogie knajpki, o tyle bodajĹźe w np. Staropolskiej (nie jestem pewien nazwy) koĹo 30-tki juĹź ceny sÄ
chyba w miarÄ niskie.
A jeĹli juĹź nie na samym Rynku to i poza nim znalazĹoby siÄ coĹ z niĹźszymi cenami. |
|
Powrót do góry |
|
 |
monikas1976

|
Wysłany: Wto Cze 21, 2005 10:38 pm Temat postu: |
|
|

Trudno nazwaÄ to podsĹuchiwaniem, kiedy stali koĹo mojego stolika,przy ktĂłrym piĹem sobie cos zimnego. StanÄli przy moim stoliku i narzekali. TrochÄ siÄ zdziwiĹam, Ĺźe nic nie znaleĹşli. MoĹźe mieli jakieĹ wyjÄ
tkowe wymagania Ĺźywieniowe?    |
|
Powrót do góry |
|
 |
anathema666

|
Wysłany: Wto Cze 21, 2005 10:48 pm Temat postu: |
|
|
MoĹźe szukali czegoĹ na ksztaĹt naszej cudownej, chiĹskiej knajpki "Huang ho" - czy jakoĹ tak to siÄ nazywa ;)
W kaĹźdym razie zjeĹÄ to juĹź jest chyba gdzie u nas. Niedawno nie byĹo gdzie zostaÄ na noc, ale teraz to juĹź jest chyba lepiej i pod tym wzglÄdem.
A wracajÄ
c do tematu:
Nie brakuje wam takiej knajpki na ksztaĹt pubu z bilardem, gdzieĹ w centrum miasta (nie w Rynku) ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tyler Durden
dinÄ
d tutejszy choÄ nie caĹkiem
|
Wysłany: Pon Kwi 10, 2006 8:19 pm Temat postu: |
|
|
Co do "Trzydziestki" - mam jednÄ
uwagÄ - czÄsto bywam na sandomierskiej starĂłwce, m. in. wĹaĹnie w tym lokalu. ZauwaĹźyĹem, Ĺźe trzeba bardzo uwaĹźaÄ na prawidĹowÄ
wysokoĹÄ reszty wydawanej od zapĹaconych rachunkĂłw. SpotkaĹem siÄ z takÄ
sytuacjÄ
juĹź kilka razy (za kaĹźdym razem resztÄ wydawaĹa mi szefowa lokalu, do pozostaĹych ludzi z obsĹugi nie mam takich zastrzeĹźeĹ). OczywiĹcie byĹo to bardzo "przypadkowe". O podobnych "przypadkach" sĹyszaĹem teĹź od znajomych - czyĹźby to staĹa praktyka? JeĹli tak to gratulujÄ, zwĹaszcza, Ĺźe te omyĹki zdarzajÄ
siÄ nawet w przypadku bardzo maĹych kwot (trudno nie spostrzec braku 50 gr, gdy reszta wynosi 5 zĹ). Nie chodzi mi tu o same pieniÄ
dze, ale o sposĂłb traktowania klienta. WiÄcej z oferty "Trzydziestki" nie skorzystam, wybiorÄ ktĂłrÄ
Ĺ z konkurencyjnych knajpek, nawet jeĹli musiaĹbym kawaĹek podjechaÄ. _________________ Niemilec ĹwiÄtokrzyski |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|