Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
sg
|
Wysłany: Wto Maj 30, 2006 11:20 pm Temat postu: Fundacja Kultury Ziemii Sandomierskiej |
|
|
Panie Burmistrzu juĹź czas odejĹÄ. Kompromituje sie Pan w oczach mieszkaĹcĂłw . Likwidacja Fundacji Kultury?? Niech Pan nie bÄdzie Ĺmieszny
JeĹli chce Pan zrobiÄ coĹ poĹźytecznego dla Sandomierza to proszÄ wejĹÄ do swojej motorĂłwki i odpĹynÄ
Ä w sinÄ
dal |
|
Powrót do góry |
|
|
czĹowiek z poza...
|
Wysłany: Czw Cze 01, 2006 2:39 pm Temat postu: |
|
|
A ja mam kolejnÄ
prozpozycjÄ dla pana burmistrza: niech do tej motorĂłwki zapakuje razem z sobÄ
jeszcze kilku innych urzÄdnikĂłw. To teĹź moĹźe bardzo przysĹuĹźyÄ siÄ miastu! A na przyszĹoĹÄ, skoro tak leĹźy mu na sercu dobro Sandomierza, to niech w koĹcu ZACZNIE MYĹLEÄ LOGICZNIE!!! ChociaĹź w to - mĂłwiÄ
c szczerze - niestety wÄ
tpiÄ... |
|
Powrót do góry |
|
|
LeonNapoleon
|
Wysłany: Nie Cze 04, 2006 8:34 pm Temat postu: |
|
|
Kultura to jest takie cĂłĹ, Ĺźe siÄ w pale nie mieĹci!!!
Jak potwierdzajÄ
dziaĹania w ostatnim czasie panu burmistrzowi takĹźe. _________________ to mĂłwiĹem ja...LeonNapoleon |
|
Powrót do góry |
|
|
jarodar
|
Wysłany: Pon Cze 05, 2006 3:18 pm Temat postu: |
|
|
To co sie wyprawia w sprawie Fundacji naprawdÄ wola o pomstÄ...
Nie wiem z czego to siÄ bierze ale chyba z tego ze jej dziaĹalnoĹc nie jest oparta na wazeliniarstwie wobec urzedasĂłw i polega na prostym i skutecznym dziaĹanie...
nikt nie patrzy jakie efekty przynosi praca Fundacji ale na to, ze np. pani naczelnik nie moze sie pochwalic jej osiagnieciami...,
NIE DAMY FUNDACJI!!! |
|
Powrót do góry |
|
|
bitrut
|
Wysłany: Pon Cze 05, 2006 10:33 pm Temat postu: FKZS RiP? |
|
|
a jakies konkretne i oficjalne szczegoly??
bardzo chetnie sie dowiem co sie dzieje lub co sie stalo z instytucja, ktora najlepiej promuje miasto na zewnatrz - wiadomo bedac nierozwinietym kulturalnie Sandomierzaninem mozna sie czepiac, ze nie ma co tydzien Budki Suflera czy Dody... ale ludzie z zewnatrz - znam takich kilkadziesiat(!) przyjezdzaja tutaj specjalnie na Muzyke w Sandomierzu, Dziejbe (muzyka niezalezna... tak jak fundacja ...), Szantomierz - kto by pomyslal ze tutaj na prowincji bedzie najbardziej ceniony tego typu festiwal w kraju!!... (troche o tym poczytalem w zeszlym roku... i w szoku jestem.. wystarczy wygooglac Szantomierz)...
To jest wlasnie TO! zadna komercha, a konkretna robota... zblizenie sie do wyrafinowanego odbiorcy (na Dziejbie dominowal, z tego co pamietam, jazz, folk, poezja spiewana...; na Szantomierz zjezdzaly osoby z calej Polski bo tu klimat, bo tu dobrze dobrane zespoly, bo tu prawdziwie - rzecznie, a nie morsko).... LUDZIE przeciez te pomysly sa po prostu W DECHE! czym bedziemy sie roznic w UE jesli nie swoim dziedzictwem??
Rozumiem, ze zapadly jakies decyzje? jakie? kto komu dlaczego?? jako przedstawiciel spolecznosci Sando... chcialbym dowiedziec sie KONKRETOW od obu (jak rozumiem stron)... co to za demokracja jesli informacja jest skrywana?? |
|
Powrót do góry |
|
|
jarodar
|
Wysłany: Wto Cze 06, 2006 8:15 am Temat postu: |
|
|
konkretne i oficjalne? to ze strony urzedu niezbyt czesty zestaw niestety...
wiec takich na razie nie ma...ale burmistrz toczy wojne z Fundacja juz od jakiegos czasu...
po prostu szuka sie sposobu jak zrobic sobie z fundacji tube propagandowa...i jak upupic ludzi, ktorzy nie baczac na koterie pra do przodu...wylamuja sie z szeregu i na plakatach dajÄ
wiekszÄ
czcionkÄ
tytul imprezy niĹź imie, nazwisko i szacowny tytul Pana Burmistrza... |
|
Powrót do góry |
|
|
Marcin25
|
Wysłany: Sro Cze 07, 2006 12:12 pm Temat postu: |
|
|
No cóş niezaleĹźnoĹÄ nie jest mile widziana przez wĹadze. Tak jest nie tylko w Sandomierzu. Wiadomo koniec kadencji obfituje w takie roszady personalne i instytucjonalne. Fundacja z racji preferowania wyĹźszej kultury ( mniej popularnej i donoĹnej ) nie przynosiĹa p. Burmistrzowi wiÄkszego poĹźytku. Tym bardziej teraz kiedy potrzebuje on szumu medialnego wokóŠwĹasnej osoby. |
|
Powrót do góry |
|
|
jarodar
|
Wysłany: Sro Cze 07, 2006 12:57 pm Temat postu: |
|
|
ale przecierz jest mosir...oni organizuja wiele festynow i dzialan kultury popularnej...czy to nie wystarcza??? otoz nie...
Niech Burmistrz zostawi w spokoju Fundacje i da jej mozliwosci dzialania!!!
Prace tych ludzi nalezy ocenic po efektach Panie Burmistrzu!!! |
|
Powrót do góry |
|
|
LeonNapoleon
|
Wysłany: Sro Cze 07, 2006 2:37 pm Temat postu: |
|
|
tylko....Ĺźe wĹaĹnie w tym kĹopot. Praca i osiÄ
gniÄcia ZUPEĹNIE nie sÄ
istotne. WaĹźne jest by osiÄ
gnÄ
Ä cel jakim jest likwidacja Fundacji.
Pewnie w róşnych wywiadach pojawi siÄ "stosowne" wytĹumaczenie. KtoĹ chyba jednak zapomniaĹ (w ferworze przedwyborczej walki) o podstawowej sprawie. O mieszkaĹcach i nie tylko. Nie wszyscy sÄ
spragnieni masĂłwek, piwska i kieĹbasy na rynku. _________________ to mĂłwiĹem ja...LeonNapoleon |
|
Powrót do góry |
|
|
omierz
|
Wysłany: Czw Cze 08, 2006 2:56 am Temat postu: |
|
|
Marcin25 ma racjÄ z tym szumem medialnym wokóŠosoby. MyĹlÄ jednak, Ĺźe Ĺlepakami trudno bÄdzie burmistrzowi trafiÄ do celu.
ChociaĹź.......... naleĹźy wspomĂłc te "starania" i zrobiÄ szum medialny. SpoĹecznoĹÄ Sandomierza powinna wreszcie poznaÄ: fakty, motywy, metody dziaĹania, itd. decydentĂłw miejskich. |
|
Powrót do góry |
|
|
opatowska
|
Wysłany: Czw Cze 08, 2006 3:44 pm Temat postu: |
|
|
omierz napisał: | SpoĹecznoĹÄ Sandomierza powinna wreszcie poznaÄ: fakty, motywy, metody dziaĹania, itd. decydentĂłw miejskich. |
I dlatego uwazam ze wszyscy, ktorzy chca sie wiecej dowiedziec i spojrzec w oczy miejskim decydentom powinni pojawic sie na posiedzeniu Rady Miejskiej 21 czerwca w srode w Ratuszu. Ja bede tam na pewno i mam zamiar zapytac "gospodarza miasta" dlaczego, jak mowi coraz wiecej osob w Sandomierzu, chce zlikwidowac Fundacje Kultury!!! |
|
Powrót do góry |
|
|
S
|
Wysłany: Wto Cze 13, 2006 7:02 pm Temat postu: |
|
|
I dlatego uwazam ze wszyscy, ktorzy chca sie wiecej dowiedziec i spojrzec w oczy miejskim decydentom powinni pojawic sie na posiedzeniu Rady Miejskiej 21 czerwca w srode w Ratuszu. Ja bede tam na pewno i mam zamiar zapytac "gospodarza miasta" dlaczego, jak mowi coraz wiecej osob w Sandomierzu, chce zlikwidowac Fundacje Kultury!!
Ja rĂłwnieĹź z chÄciÄ
pojawiĹbym siÄ na sesji (niestety nie mogÄ) i dowiedziaĹ sie jakie motywy kierowaĹy Burmistrzemprzy podejmowaniu nie tylko tej decyzji (nie zapominajmy, Ĺźe Fundacja zĹoĹźyĹa odwoĹanie do SKO i, Ĺźe tam moĹźe siedzÄ
rozsÄ
dni ludzie) ale i decyzji dotyczÄ
cych "kipiszu" urzÄ
dzonego w piszczelach, projektu rozbudowy stadionu miejskiego, dewastacji (moim zdaniem) skarpy, zagospodarowania terenĂłw nad WisĹÄ
.
UwaĹźam, Ĺźe z takimi pytaniami na sesjÄ rady powinno przyjĹÄ tyle osĂłb Ĺźeby nie pomieĹciĹa ich sala w ratuszu. PokaĹźmy, Ĺźe tak myĹli wiÄkszoĹÄ mieszkaĹcĂłw a nie maĹa grupka "oszoĹomĂłw" jak pewnie postrzegane sÄ
osoby krytykujÄ
ce "wĹadzÄ". Ruch spoĹeczny w wielkiej skali jak pokazuje historia dwadzieĹcia kilka lat temu przyniĂłsĹ w Polsce, to na co wszyscy oczekiwali. Nic nie stoi na przeszkodzie Ĺźeby najlepsze jego elementy wykorzystaÄ na lokalnÄ
skalÄ. Udowodnijmy decydentom i przede wszystkim sobie, Ĺźe "wĹadza nalezy do ludu". JesieniÄ
nie gĹosujmy nogami ! PĂłjdĹşmy do wyborĂłw i oddajmy swĂłj gĹos na tych, ktĂłrych znamy i im ufamy a nie na tych, ktĂłrzy rzÄ
dzÄ
od lat i nie potrafiÄ
nic zrobiÄ! Oddajmy gĹos na ludzi majÄ
cych wizjÄ rozwoju tego miasta!
MoĹźe zabrzmiaĹo, to jak jakaĹ agitacja przedwyborcza ale mam dosyÄ sĹuchania narzekaĹ, Ĺźe wĹadza coĹ spieprzyĹa! Ta wĹadza zostaĹa wybrana naszymi gĹosami i my jesteĹmy odpowiedzialni za, to kogo wybraliĹmy. Nie narzekajmy, bo sami poĹrednio do tego stanu doprowadziliĹmy (oddajÄ
c gĹos cztery lata temu).
P.S.
ChociaĹź nie mieszkam w Sandomierzu od kilku lat, to nadal mam wpĹyw na wybĂłr wĹadz lokalnych Tak, Ĺźe obecna "wadza" niech na mĂłj gĹos nie liczy
Pozdrawiam z Krakowa
S |
|
Powrót do góry |
|
|
opatowska
|
Wysłany: Wto Cze 20, 2006 10:47 am Temat postu: |
|
|
Dwa linki:
1. do strony fundacji gdzie udostÄpnione sa dokumenty ĹwiadczÄ
ce jak w biaĹych rÄkawiczkach burmistrz naszego kochanego miasta prĂłbuje pozbyÄ siÄ sprawnej i niezaleĹźnej placĂłwki:
http://www.fkzs.pl/strona.php?194
2. do strony Grupy Partnerskiej "Kocham Sandomierz", ktĂłra zĹoĹźyĹa protest w tej sprawie:
http://www.kocham.sandomierz.net/protestujemy/fundacja.html
Ciekawe teksty - dĹugie ale zachÄcam do przeczytania! |
|
Powrót do góry |
|
|
Chester
|
Wysłany: Wto Sty 09, 2007 5:16 pm Temat postu: |
|
|
WĹaĹnie obejrzaĹem "InterwencjÄ" na Polsacie, gdzie pierwszÄ
poruszonÄ
sprawÄ
byĹa kwestia konfliktu pomiÄdzy sandomierskim burmistrzem, a CEKDiMem. WĹaĹciwie napiszÄ wprost: kwestia zemsty burmistrza na CEKDiMie. Pan burmistrz w TV pokazaĹ siÄ "z jak najlepszej strony", jego postawa, gestykulacja, wypowiedzi i argumenty byĹy co najmniej ĹźenujÄ
ce. Kilkuletnie dzieciaki (wychowankowie HaraĹczyka) zabierajÄ
ce gĹos w sprawie fundacji potrafiĹy lepiej zbudowaÄ zdanie i wypowiedzieÄ siÄ przed kamerÄ
niĹź nasz burmistrz z wyĹźszym wyksztaĹceniem. I pomyĹleÄ, Ĺźe to wszystko wyemitowane w publicznej telewizji poszĹo w PolskÄ
Mamy 2007 rok - nie sÄ
dziĹem, Ĺźe w czasach gdzie wszyscy i wszystko siÄ rozwija, buduje, ksztaĹci, edukuje i ukulturalnia, ludzka zazdroĹÄ, nienawiĹÄ i gĹupota potrafiÄ
doprowadziÄ do takich tragedii jak likwidacja najprÄĹźniej rozwijajÄ
cego siÄ "kulturalnika" dla dzieciakĂłw i mĹodzieĹźy w Sandomierzu. _________________ Pozdrawiam!
Chester |
|
Powrót do góry |
|
|
|