|
Sandomierskie
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ania
|
Wysłany: Pon Wrz 05, 2005 11:56 am Temat postu: PKS Sandomierz |
|
|
Jak to jest, Ĺźe PKS w Sandomierzu ma jeden telefon kontaktowy, na ktĂłry w dodatku nie moĹźna siÄ dodzwoniÄ. PrĂłbowaĹam ostatnio bezkutecznie dowiedzieÄ siÄ o poĹÄ
czenia, skoĹczyĹo siÄ na zasuwaniu piechotÄ
na dworzec. Od wielu osĂłb sĹyszaĹam to samo.
A teraz zaĹóşmy takÄ
sytuacjÄ: ktoĹ podkĹada bombÄ na dworcu, ale chce daÄ szansÄ pasaĹźerom uprzedzajÄ
c telefonicznie, Ĺźe bÄdzie wybuch. I co? G...o. Dworzec wylatuje w powietrze, bo jakaĹ c..a ma wszystko w d...e i nie raczy podnieĹÄ sĹuchawki...
Jest kilka drobiazgĂłw w Sandomierzu, niby maĹo waĹźnych, ale jak siÄ z nimi mierzÄ, to po prostu chce mi siÄ opuĹciÄ to miasto na zawsze. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ssi Site Admin
|
Wysłany: Pon Paź 03, 2005 11:19 pm Temat postu: |
|
|
Trudno nie przyznaÄ Ci racji.
Zdaje siÄ, Ĺźe tych „drobiazgĂłw” jest w Sandomierzu znacznie wiÄcej niĹź kilka. KaĹźdy, kto odwaĹźy siÄ zwrĂłciÄ uwagÄ na jakiĹ „drobiazg” uwaĹźany jest za malkontenta. Przypina mu siÄ przeróşne „Ĺatki” i epitety, zaĹ przeciwnicy, uĹźywajÄ
cy standardowych w takich przypadkach argumentĂłw (a ja uwaĹźam inaczej, a ja nie widzÄ w tym nic zĹego, a mnie to siÄ podoba... itp.) pojawiajÄ
siÄ jak przysĹowiowe grzyby po deszczu. Nie mĂłwi siÄ o problemie, lecz zaczyna atak na osobÄ bez przebierania w Ĺrodkach. Takiemu, co siÄ wychyla, naleĹźy doĹoĹźyÄ i pokazaÄ miejsce w szeregu.
PrzykĹad? ChociaĹźby sĹowa krytyki Pana Zbigniewa Warpachowskiego na temat architektury w Sandomierzu i reakcja na nie.
Problem polega chyba jednak na czymĹ innym. Na podjÄciu merytorycznej dyskusji. Na zrozumieniu. Tego jednak ciÄ
gle brakuje!
Pokazywanie tych „drobiazgĂłw” nie jest celem samym w sobie. Trzeba i naleĹźy to robiÄ! MĂłwiÄ o wszystkim co moĹźna i naleĹźy zmieniÄ po to, aĹźeby nam Wszystkim ĹźyĹo siÄ w Naszym MieĹcie coraz lepiej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
wujo
|
Wysłany: Sob Paź 08, 2005 9:16 pm Temat postu: |
|
|
No fakt dworzec to jest kiepski :
1. W informacji na dworcu nie dowiesz siÄ o wszystkich autobusach, ktĂłre przejeĹźdzajÄ
przez Sandomingo,
2. Czy ktoĹ widziaĹ toaletÄ na dworcu ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marcin25
|
Wysłany: Nie Paź 09, 2005 9:29 am Temat postu: |
|
|
A ja bym nawet tego dworcem nie nazwaĹ |