Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
S Gość
|
Wysłany: Wto Maj 30, 2006 10:04 pm Temat postu: Plan zagospodarowania przestrzennego |
|
|
Ze zdumieniem przeczytaĹem zaĹoĹźenia planu zagospodarowania przestrzennego mĂłwiÄ
ce o rozbudowie zabytkĂłw: spichlerz (wybudowany w XVIIw), gotycki dom przy Pl. Poniatowskiego (XVIIw) d. klasztor dominikaĹski - tutaj mam nadziejÄ, Ĺźe chodzi o rekonstrukcjÄ zniszczonego skrzydĹa XIII wiecznego klasztoru. Dwa pierwsze przypadki byĹy by prawdopodbnie ewnementem na skalÄ ĹwiatowÄ
! Nie sĹyszaĹem do tej pory o rozbudowie siedemnastowiecznych zabytkĂłw.
Zabudowa skweru poniĹźej Katedry, wzgĂłrza za d. szpitalem zakaĹşnym, parkingu obok spichlerza, terenu poniĹźej wzgĂłrza ĹwiÄtojakubskiego zabudowÄ
jednorodzinnÄ
nad wÄ
wozem Ĺw. Jadwigi wyglÄ
da mi na jakiĹ senny koszmar albo chore rojenia. PowyĹźsze propozycje w planie idealnie wpisujÄ
siÄ w pomysĹy doczyczÄ
ce "Piszczeli". IdÄ
c tym tropem proponujÄ w przyszĹoĹci zastanowiÄ sie nad wykarczowaniem wszystkich drzew w sandomierzu i zadaptowaniu tych terenĂłw na potrzeby budownictwa jednorodzinnego a najlepiej wybudujmy tam wieĹźowce.
UwaĹźam jednak, Ĺźe brak planu jest rĂłwnie zĹy jak plan z takimi bĹÄdami. Ale myĹlÄ, Ĺźe planu w takiej formie Rada Miasta nie przyjmie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jarodar

|
Wysłany: Pon Cze 05, 2006 3:11 pm Temat postu: |
|
|
wszyscy ktorzy czytali ten plan maja takÄ
nadziejÄ...mam jedbak wrazenie ze nie wszyscy ktĂłrzy go pisali go przeczytali...niestety...
Posiedzenie Rady Miasta jest 21.06...pewnie trzeba bedzie przyjsc i zaprotestowaÄ to zawsze moĹźna zrobiÄ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marcin25
|
Wysłany: Sro Cze 07, 2006 12:02 pm Temat postu: |
|
|
Protestowac moĹźna ale wÄ
tpie Ĺźe to coĹ zmieni. Chyba Ĺźe zbliĹźajÄ
ce siÄ wybory do RM wpĹynÄ
na stosunek radnych do mieszkaĹcow. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jarodar

|
Wysłany: Sro Cze 07, 2006 12:53 pm Temat postu: |
|
|
jesli watpisz w skutecznosc czegos to...nie rob tego...po kiego podejmowac dzialania, ktore uwarzasz za nieskuteczne...
ja mysle ze jesli sie naprawde czegos chce to zawsze jest sposob na osiagniecie tego czegos... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|