Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mixer

|
Wysłany: Sro Lis 29, 2006 5:35 pm Temat postu: STADION |
|
|
Czy pan Borowski zamierza przebudowaÄ stadion? Ile to bÄdzie kosztowaĹo? Kiedy zamierza siÄ za to zabraÄ i jak wyglÄ
daÄ bÄdÄ
zmiany? SĹyszaĹem Ĺźe ten pomysĹ ma zadĹuĹźyÄ nasze miasto na wiele lat.. ? _________________ mixxxer |
|
Powrót do góry |
|
 |
wwwojtas
|
Wysłany: Czw Lis 30, 2006 10:58 am Temat postu: |
|
|
Koszt - ok 6,000,000 (sĹownie szeĹÄ milionĂłw zĹotych). ZadĹuĹźenie miasta kredytem komercyjnym na najblizsze 10 lat. Czy nie warto byĹo postaraÄ siÄ o fundusze z Unii? A moĹźe lepiej po prostu zostawiÄ takiego zakalca w postaci obowiÄ
zku spĹaty kredytu nastepnemu Burmistrzowi? Stadion - TAK, sposĂłb zaĹatwienia sprawy - (jak zwykle) NIE!. Gdzie tu sens i gdzie logika? |
|
Powrót do góry |
|
 |
mixer

|
Wysłany: Czw Lis 30, 2006 11:20 pm Temat postu: |
|
|
Czy stadion jest obiektem w ktory warto inwestowac wlasnie w ten sposob? zadluzyc miasto na 10 lat - wlasciwie po co? Co Sandomierz zyska majac stadion za 6mln!?? _________________ mixxxer |
|
Powrót do góry |
|
 |
muszka

|
Wysłany: Pią Gru 01, 2006 12:22 am Temat postu: |
|
|
uwazam, ze te pieniadze mozna znacznie lepiej wykorzystac w naszym miescie . Stadion za tyle pieniedzy to zbyteczna inwestycja.  _________________ ... zamiast przeklinaÄ ciemnoĹÄ sprĂłbuj zapaliÄ maleĹkÄ
ĹwieczkÄ ....
Pozdrawiam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marcin25
|
Wysłany: Pią Gru 01, 2006 11:05 am Temat postu: |
|
|
PiÄkny stadion to wizytĂłwka miasta, trochÄ droga ale ten obecny nie speĹnia Ĺźadnych norm remont byĹ konieczny |
|
Powrót do góry |
|
 |
wwwojtas
|
Wysłany: Pią Gru 01, 2006 1:47 pm Temat postu: |
|
|
Przepraszam - w moim drugim poĹcie nastÄ
piĹa "niewielka" pomyĹka. Otóş przed 6,000,000 PLN znikĹo mi jakims cudem jedynka. Koszt budowy to w Ĺwietle mojej wiedzy 16,000,000 PLN. Pewnie gdzieĹ moĹźna to dokĹadnie sprawdziÄ. MoĹźe ktoĹ wie gdzie? |
|
Powrót do góry |
|
 |
anathema666

|
Wysłany: Sob Gru 02, 2006 2:51 am Temat postu: |
|
|
wwwojtas napisał: | Koszt - ok 6,000,000 (sĹownie szeĹÄ milionĂłw zĹotych). ZadĹuĹźenie miasta kredytem komercyjnym na najblizsze 10 lat. Czy nie warto byĹo postaraÄ siÄ o fundusze z Unii? A moĹźe lepiej po prostu zostawiÄ takiego zakalca w postaci obowiÄ
zku spĹaty kredytu nastepnemu Burmistrzowi? Stadion - TAK, sposĂłb zaĹatwienia sprawy - (jak zwykle) NIE!. Gdzie tu sens i gdzie logika? |
A za chwilÄ:
wwwojtas napisał: | Przepraszam - w moim drugim poĹcie nastÄ
piĹa "niewielka" pomyĹka. Otóş przed 6,000,000 PLN znikĹo mi jakims cudem jedynka. Koszt budowy to w Ĺwietle mojej wiedzy 16,000,000 PLN. Pewnie gdzieĹ moĹźna to dokĹadnie sprawdziÄ. MoĹźe ktoĹ wie gdzie? |
Nie lepiej zamiast pisaÄ bzdury: co do kosztĂłw, co do funduszy itd; Ĺatwiej byĹoby sprawdziÄ w UM jakie sÄ
plany, dofinansowania...
Koszt stadionu to ok. 9 mln zĹotych, z czego lwia czÄĹÄ pokryta bÄdzie wĹaĹnie z funduszy. Buduje siÄ ten stadion wĹaĹnie dlatego, Ĺźe jest okazja wykorzystaÄ pieniÄ
dze (nie tylko z kasy miejskiej), zagospodarowaÄ teren, a przy okazji zrobiÄ coĹ dla mĹodszych ludzi - w koĹcu co chwila sĹyszy siÄ, Ĺźe mĹodzieĹź nie ma nic do roboty w S-rzu.
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marcin25
|
Wysłany: Pon Gru 04, 2006 12:18 pm Temat postu: |
|
|
Koszty i tak wysokie, ja mam mieszane uczucia odnoĹnie tej inwestycji.
Dobrze Ĺźe taki stadion zostanie wybudowany, tylko przeraĹźa mnie wieloletnia spĹata kredytu |
|
Powrót do góry |
|
 |
|