Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
PTK
|
Wysłany: Wto Cze 13, 2006 2:02 pm Temat postu: A moze by cos zjesc?? |
|
|
Pomyslalem ze dobrze by bylo poznac wasze opinie o barach w Sandomierzu ale takich, w ktorych mozna dobrze i tanio cos zjesc. Czekam na wasze typy.
Ja zaczne od Tawerny na Lwowskiej - dobre miejsce na wybranie sie na obiadek z rodzina po zwiedzaniu Sandomierza. |
|
Powrót do góry |
|
|
Helel
|
Wysłany: Wto Lip 18, 2006 11:13 am Temat postu: |
|
|
hehe.... powiedz to turystom waĹÄsajÄ
cym siÄ po Starym MieĹcie... za kaĹźdym razem kiedy pytajÄ
, gdzie moĹźna zjeĹc odpowiadam... nigdzie! Taka prawda mamty niby tyle knajp a ceny sÄ
kosmiczne... nie warte posiĹkĂłw jakie serwujÄ
i knajpy samej w sobie... totalna klapa jeĹli chodzi o gastronomie na Starym MieĹcie... drogo i Ĺşle |
|
Powrót do góry |
|
|
babaryba
|
Wysłany: Sob Lip 22, 2006 5:11 pm Temat postu: |
|
|
No tak - odezwali siÄ koneserzy.
Jeden Ĺazi po knajpach - a moĹźna kulturalnie do restauracji na przykĹad....
Drugi zaprasza na rodzinny obiad do tawerny po zwiedzaniu miasta ...
co do knajp - to siÄ nie wypowiadam- o nie ywam i nie odpowiada mi towarzystwo ywajÄ
ce w knajpach
co do tawerny - zwiedziÄ sandomierz i jechaÄ 3 kilometry do podrzÄdnego baru...
teĹź mi propozycja.
ani smacznie, ani kulturalnie, _________________ skÄ
d tu tyle kiczu |
|
Powrót do góry |
|
|
PTK
|
Wysłany: Pon Lip 31, 2006 1:29 pm Temat postu: |
|
|
No tak babaryba sie odezwala.
Nie rozumiem co masz do knajp. Jesli tam nie bywasz to skad wiesz ze tam siedzi tylko wyjace towarzystwo bo ja czasami jestem i wcale tego nie zauwazylem (pewnie sam siedzialem i wylem ). Co do tawerny to sadze ze tez tam nie bywasz. 3 kilometry to raczej nie jest problem dla przewaznie zmotoryzowanych turystow (szczegolnie ze wielu z nich ta droga wlasnie do lub z naszego miasta jezdzi) a czy smacznie? Ja twierdze ze tak szczegolnie ze za sensowna cene. Co do kulturalnych restauracji w Sandomierzu to nie rozsmieszaj mnie. Kultury w nich brakuje, jedzenie raczej beznadziejne a ceny jak na Krakowskim Rynku (znam z uatopsji).
Wstyd zaprosic kogos na obiad na rynek bo to co tam serwuja wyglada jak obiad z PRL-u i nadaje sie tylko do kosza a niby jestem w super restauracji.
Tawerna nie jest restauracja i jej nie udaje ale za to daje mozliwosc szybkiego nasycenia sie za przyzwoite pieniadze. |
|
Powrót do góry |
|
|
babaryba
|
Wysłany: Pon Lip 31, 2006 8:25 pm Temat postu: |
|
|
babaryba siÄ odezwaĹa - bo wie co mĂłwi ( w przeciwieĹstwie do niektĂłrych)
Wstyd zaprosiÄ kogoĹ na obiad na starĂłwce- a tawerna jest ok?? tawerna moĹźejest i dobra dla kierowcĂłw tirĂłw, i tych co napychajÄ
kiszki byle czym za byle jakÄ
cenÄ.
Ja mam ulubionÄ
restauracjÄ na starĂłwce i nigdy siÄnie wstydzÄ, kiedy zapraszam tam róşnych ludzi- ktĂłrzy za nic nie poszliby np. do tawerny.
A knajpa to knajpa- wĹaĹnie z tawernÄ
mi siÄ kojarzy, gdzie jest brudno, kurzu peĹno, Ĺmierdzi starym tĹuszczem od frytek i siedzi towarzystwo akurat do tych warunkow przystajÄ
ce.
WiÄc sorry- jak lubusz to napychaj siÄ a tawerniie- ja wolÄ cicho, kulturalnie i dobrze. a za to siÄ niestety pĹaci.
Ale trzeba mieÄ pieniÄ
dze i fantazjÄ- synu! _________________ skÄ
d tu tyle kiczu |
|
Powrót do góry |
|
|
PTK
|
Wysłany: Wto Sie 01, 2006 8:06 am Temat postu: |
|
|
Czemu twierdzisz ze akurat jadam czasami w Tawernie poniewaz brakuje mi pieniedzy. Tak nie jest tylko ze nie mam zamiaru placic za pseudo-restauracje. Moze polecisz ta swoja ulubiona wtedy ocenimy ja wkoncu po to ten watek rozpoczolem. |
|
Powrót do góry |
|
|
babaryba
|
Wysłany: Pią Sie 04, 2006 10:46 pm Temat postu: |
|
|
szukajcie a znajdziecie...
no- Ĺźeby nie byĹo reklamy.
A niech kaĹźdy je gdzie mu pasuje i za ile mu pasuje- w koĹcu nie kaĹźdy musi lubiÄ to samo.
a jak powiem gdzie chodzÄ, to zaraz zrobi siÄ tam gwarno, a tego nie lubiÄ, bo najczÄĹciej jestem w towarzystwie pewnej osĂłbki i lubiÄ z niÄ
w ciszy i spokoju pogadaÄ... _________________ skÄ
d tu tyle kiczu |
|
Powrót do góry |
|
|
PTK
|
Wysłany: Pon Sie 07, 2006 8:05 am Temat postu: |
|
|
To moze nie piszesz o Sandomierzu albo ja jestem slepy bo chyba wszystkie juz zwiedzilem i jakos nie kojarze tak przujemnej restauracji. No powiedz tak po cichu |
|
Powrót do góry |
|
|
hotelarzyk
|
Wysłany: Sob Sie 26, 2006 7:22 pm Temat postu: Re: A moze by cos zjesc?? |
|
|
PTK napisał: | Pomyslalem ze dobrze by bylo poznac wasze opinie o barach w Sandomierzu ale takich, w ktorych mozna dobrze i tanio cos zjesc. Czekam na wasze typy.
Ja zaczne od Tawerny na Lwowskiej - dobre miejsce na wybranie sie na obiadek z rodzina po zwiedzaniu Sandomierza. |
Oj ciÄĹźko, ciÄĹźko coĹ takiego znaleĹÄ u nas.
Brakuje czegoĹ "taniego i smacznego" - o ile wogĂłle coĹ takiego istnieje |
|
Powrót do góry |
|
|
Zima_SR
|
|
Powrót do góry |
|
|
wluczykij
|
Wysłany: Sro Paź 04, 2006 2:12 am Temat postu: |
|
|
strasznie narzekacie Panowie... od 7 lat mieszkam w lodzi ale przynajmniej kilka razy w roku staram sie odwiedzac stare kÄ
ty. jezeli chodzi o tawerne to moge sie wypowiedziec tylko na temat kebaow - sa naprawde smaczne ale za to nie sa takie tanie. zauwazylem duza zmiane w kasztelance (z tego co wiem zmiana wlasciciela) nie chodzi o dosyc malo wyszukane wnetrze ale o kuchnie : ciekawe menu, smaczne potrawy(ostanio jadlem schab po argentynsku), porcje wcale nie glodowe, i nie wydaje mi sie drogo.
na tarsie jest dosyc przyjemnie... jezeli chodzi o desery to jak zwykle kordegarda i cafe mala. Mowie wam nie ma sie co martwic z perspektywy tych lat widze widze jak nasze miasto idzie do przodu i to w sporym tempie
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|